Terug in het paradijs van Pelecas

Pelecas Country Club/Velianitis estate

De poort met de oprit naar Pelecas Country Club is lastig te vinden. De nietszeggende, van kleur verschoten metalen poort, de stenige zandweg, de ongeordende struiken en bomen; niets wijst erop dat er een stukje verderop een prachtig landgoed ligt. Er staat zelfs geen enkel bord met een verwijzing naar dit resort langs de doorgaande weg van Corfu-stad naar het dorp Pelecas.
Het lijkt alsof de eigenaar het bestaan van de Pelecas Country Club geheim wil houden. En dat is misschien ook wel zo.
Nikos Velianitis is de eigenaar van de Pelecas Country Club, een landgoed dat al eeuwen in bezit is van zijn familie. Vroeger deed het dienst als buiten voor de in Corfu-stad wonende familie, maar in 1990 besloot de bouwtechnisch ingenieur de verschillende gebouwen, stallen en olijfpers om te bouwen tot 10 appartementen. Hij legde een tenniscourt aan, een groot zwembad, een bar met terras en zelf een helikopter-landingsplaats.

En dit alles ligt temidden van een paar hectare land, begroeid met eeuwenoude olijfbomen, torenhoge coniferen, enorme eiken, prachtige palmbomen, bloeiende bougainvilles en potten vol roze hortensia’s. Een tuinman is fulltime bezig dit parkachtige terrein te verzorgen. Van de massa-toeristische verschijnselen aan de oostkust van dit eiland is hier niets te zien en te horen.
In juli 2008 was ik hier ook al en de werkelijkheid is nog beter dan mijn herinnering. Pelecas Country Club is een waar paradijs en ik begrijp dan ook dat je dat als eigenaar een beetje geheim wil houden.

4 juli 2012